Walking Dead's Country

Te mit tennél, ha az országodat elárasztanák a zombik, és a billentyűzet maradna az egyetlen fegyvered?

Friss topikok

  • K12K23 (törölt): @K12K23: Bocs azt akartam írni, hogy Illinois állam azon belül Chicago. (2013.09.19. 16:09) Búcsú a fegyverektől
  • serial sinner: @TaTa86.: "Ráadásul túl sok remény sincs a változásra" Ez a teljesen belterjes közeg, ami körül v... (2013.08.05. 00:02) A német példa
  • TaTa86.: Úúú zombik! Lájk. :D (2013.03.29. 21:29) Walking Dead's Country lexikon

A német példa

2013.05.26. 21:27 serial sinner

                                                    "Nem volt olyan nagyon régen, mikor a német válogatott szégyenszemre a csoportja utolsó helyén végzett a download-11.jpg2000-es Eb-n, és a labdarúgó-szövetség, a DFB képviselői beutazták a világot, hogy szert tegyenek a legjobb gyakorlat szerinti működés elvére. 2003-ra elkészült az új utánpótlásképzési program is, amelynek az volt a célja, hogy hatékonyan válasszák ki a tehetségeket, akik aztán magas szintű technikai és taktikai képzést kaptak. Tíz évvel később a Bundesliga két élcsapata vívja a BL-döntőt"

"A tavalyi BL-döntőt követően aztán Hoeness, Sammer és Heynckes összeültek, hogy a végletekig kielemezzék a hibákat, melyek a britain-soccer-champions-league-final.jpgbukáshoz vezettek, és a megbeszélések elsődleges konklúziója az volt, hogy a Bayernnek gyenge a kerete"

Ezt a legmenőbb hazai foci blogról az NST-ről szedtem le, mert szépen mutatja, hogy mi vezetett a németek mostani hegemóniájához. Az emelte őket Európa csúcsára, hogy egy súlyos kudarc után képesek voltak leülni, és racionálisan elemezni a helyzetet. Ők nem a búsongtak a vereségeken évekig, és nem temetkeztek a dicső múltba, hanem aktívan keresték a hibák okait. Ezért nem is sajnálom tőlük a ezt a sikert.

Mióta olvastam az NST posztját, azóta egy kérdés jár a fejemben.

Vajon mi miért nem voltunk képesek erre a mexikói vb után, vagy az azóta eltelt 27 évben?

Egy generáció nőtt fel úgyhogy nem látta magyar válogatottat nemzetközi versenyen (Miközben Szerbia, Horvátország, Ukrajna rendszeres résztvevői ezeknek a tornáknak), az MLSZ mégsem érezte szükségesnek, hogy kiizzadjon magából egy részletes, minden szintre kiterjedő programot.

Eközben a közvélemény meg a minősíthetetlen sportújságírás hol nosztalgiázva, hol keseregve várta a csodát.

Itt a recept, hogy hogyan kellene ezt csinálni, mire várunk még?

2 komment

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://wdcry.blog.hu/api/trackback/id/tr695319219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.08.01. 12:00:29

Passz.
Itt még zsidózni sem tudok. Gyakorlatilag nem volt olyan ország a régióban, aki nem jutott volna kis EB-re/VB-re. (És akkor ilyen 3. helyezett horvátokról ne is beszéljünk.)

Ráadásul túl sok remény sincs a változásra, röhej, de ténylegesen Détári óta nincsen klasszisunk. Volt egy Király-BL-menetelés, illetve Gera egy EL-döntő, de ennyi.

És még csak nem is az a gond, hogy ne lenne tehetségeink, de fejben nagyon nincsenek ott. Amelyik egy kicsit jobb a társainál elszáll magától, aztán mikor megérkezik egy normális bajnokságba összeomlik.

Németh, Koman, Stíber stb, stb...

Jellemző egyébként ahogyan random módra magukra tudnak találni jatékosok, hogy aztán a totális mocsárba süllyedjenek újra. Szóval a tehetség meglenne.

Tőzsér, Szabics, Böde.

Az is egy kérdés, hogy Rudolffal mi a halál történt.

serial sinner · http://wdcry.blog.hu 2013.08.05. 00:02:34

@TaTa86.: "Ráadásul túl sok remény sincs a változásra"

Ez a teljesen belterjes közeg, ami körül veszi a magyar focit, képtelen a megújulásra. Az edzőktől kezdve, a kiskirály klubtulajokon át, a mainstream sportújságírók itt totális váltásra lenne szükség.

Utánpótlás képzés mai napig totál mutyi alapon működik, az játszik, akinek a faterja befizeti a csapatba. Innen nézve az U20-es Vb bronz is csoda volt.
A csapat nagy részét az MTK akadémiának köszönthetjük (na most zsidózzál! :))

"És még csak nem is az a gond, hogy ne lenne tehetségeink, de fejben nagyon nincsenek ott. Amelyik egy kicsit jobb a társainál elszáll magától, aztán mikor megérkezik egy normális bajnokságba összeomlik."

Szvsz, ha vmiben igazán gyengék vagyunk az a játékosok menedzselése. Alig van olyan focistánk, aki stílusának és képességeinek megfelelő csapatban játszik.
Ott van pl Koman, aki pályafutását a Sampdoriánál kezdte. Na most, aki kicsit ismeri a nemzetközi focit az tudja, hogy fiatalon nem szabad Olaszo.-ba igazolni, mert ott szarba se veszik 25 év alattiakat.
Dzsudzsák Oroszo.-ba igazolását már nem is részletezem.

Én arra leszek kíváncsi, hogy Szalai Ádámra mire lesz képes a Schalkéban.
(Bár a Románok ellen kihagyott ziccerét soha nem fogom neki megbocsájtani.)

"Jellemző egyébként ahogyan random módra magukra tudnak találni jatékosok, hogy aztán a totális mocsárba süllyedjenek újra."

Ez tipikus magyar vonás, egy nagy hőstett aztán évekig homály.
süti beállítások módosítása