Walking Dead's Country

Te mit tennél, ha az országodat elárasztanák a zombik, és a billentyűzet maradna az egyetlen fegyvered?

Friss topikok

  • K12K23 (törölt): @K12K23: Bocs azt akartam írni, hogy Illinois állam azon belül Chicago. (2013.09.19. 16:09) Búcsú a fegyverektől
  • serial sinner: @TaTa86.: "Ráadásul túl sok remény sincs a változásra" Ez a teljesen belterjes közeg, ami körül v... (2013.08.05. 00:02) A német példa
  • TaTa86.: Úúú zombik! Lájk. :D (2013.03.29. 21:29) Walking Dead's Country lexikon

A hét mondata 2013/39

2013.09.30. 18:27 serial sinner

 Aki nem ad bele mindent, az jön nekem 25 évvel - mondta Orbán Viktor múlt hét szombaton a Fidesz kongresszusán, és ezzel egyedüli indulóként megnyert az első A hét mondata szavazásunkat. 

Gondoltam én is összeírom, hogy ki mennyivel is jön nekem. Előre is bocs, de nem volt időm bonyolult matematikai modellek lefuttatására, így lehet, hogy számok néhol egy kicsit pontatlanok lesznek.


Top 3: Károlyi Mihály 1000 év

          Kádár János 100 év

         Orbán Viktor 50 év

Ezek közül sajnos már csak egy van, akin be lehet hajtani a tartozást...

Szólj hozzá!

Címkék: politika történelem A hét mondata

Ej, ráérünk arra még!

2013.09.23. 14:22 serial sinner

Magyarországon mindenki kurvára ráér, az iparos, az ügyvéd, a hivatalnok, a rendőr, a postás, mindenki, és ezért csúszik itt minden ezen az elátkozott helyen. Ez egy bizonyos szintig még elviselhető lenne, ha cserébe alaposan dolgoznának, de még ez sincsen, mert neked kell folyamatosan ellenőrizned őket, hogy a munka elfogadható minőségben készüljön el. Persze a legkisebb problémán is fönnakadnak, és félnapot pöcsölnek vele mire jössz te és józan paraszti ésszel megoldod a helyeztet a szakember helyett. Na és akkor ott van még a trükközés: az anyagköltség duplán történő elszámolása (ja, biztos csak véletlen), az indoklás nélküli határidő hosszabbítások, a kifizetések fölösleges feltételhez kötése, a már megküldött irat ismételt bekérése...

 lapát.jpeg

1 dolgozik 3 nézi

 

Ilyenkor jönnek sokan mindig azzal a faszsággal, hogy ők becsületesek lesznek, ha majd rendesen megfizetik őket. Ez így elsőre nagyon jól hangzik, de ettől még hülyeség. Egyrészt azért, mert a tisztességes munka az nem anyagi, hanem elvi kérdés. Másrészt ugyanez a hozzáállás figyelhető meg pl az ügyvédeknél is, tehát a probléma valószínűleg inkább kulturális, mint egzisztenciális jellegű. Harmadrészt pedig, ha a melósok nem pofáznák végig a félnapot, akkor a bevállalhatnának még egy munkát és máris többet keresnének.

 

Megígértem magamnak, hogy én nem írok indulatposztokat, hát ezt eddig sikerült tartani. :) Azért becsületből írok ide egy mélyebb gondolatot. Én sok nálam nagyobb gondolkodóhoz hasonlóan úgy látom, hogy az ország elsősorban kulturális, szellemi válságban van, ezért szvsz többek közt a munkamorál érdemi javulása nélkül nem lesz itt érdemi fejlődés sem egyéni, sem közösségi szinten.

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság társadalom

Walking Dead's Country universe

2013.09.18. 22:01 serial sinner

images.jpegÚgy érzem, hogy egy kicsit elhanyagoltam a blog filozófiai hátterének bemutatását, úgyhogy most röviden összefoglalom Walking Dead's Country világát.

Szerintem két fontos szempont van, ami alapján osztályozni érdemes az embereket. Az egyik felelősségteljesség, a másik a tudatosság. Ezek mentén 4 kategóriát hozhatunk létre:

 1. A felelőtlen és öntudatlan emberek csoportját a zombikat.

 2. A felelőtlen, de tudatos emberek halmazát a vámpírokat.

 3. Itt vannak még a felelősségteljes, de a tudatosságot nélkülöző egyének a szellemek.

 4. Végül pedig a legfontosabb csoportot az élő emberek képezik, akik a többi élőhalottal szemben felelősségteljesen és tudatosan élnek.   

Egyelőre ennyi, a szempontokat és a kategóriákat később mutatom be.

Szólj hozzá!

Címkék: társadalom filozófia wdcry

Blogajánló: Kiszámoló

2013.09.17. 23:40 serial sinner

kiszámoló.bmpMiközben zajlik az össznépi felelősségvadászat a devizahitelesek ügyében, addig alig esik szó a probléma egyik (!) kiváltó okáról, mégpedig arról, hogy a magyar társadalom pénzügyi kultúrája a békasegge alatt van. Lehet, hogy igaza van Csányinak, mikor azt mondja, hogy a banki ügyfelek minden tájékoztatást megkaptak, csak hát az átlagembernek fogalma sem volt róla, hogy mi az az árfolyamkockázat, így nem is tudta józanul felmérni a hitelben rejlő kockázatokat.

Jó lenne végre megérteni, hogy hiába tiltjuk be a devizahiteleket, attól még a probléma jelen lesz csak más formában. A pénzügyi alapműveltség emelése nélkül nem lehet megakadályozni a tömeges átveréseket, vagy a rossz termék választást.

Az ideális persze az lenne, ha már az iskolában vagy családi körben megtanulnák az emberek alapfogásokat. A gond ezzel csak az, hogy előző generációk szinte mind a Kádár-rendszerben szocializálódtak, ezért nincs érdemi tapasztalatuk a pénzügyekkel kapcsolatban. A mai 20-as, 30-as korosztálynak lényegében egyedül, autodidakta módon kell elsajátítania az alapokat, amit az is nehezít, hogy a mai vadkapitalista viszonyok között nagyon sok téveszme és szirén hang zavarhatja a tisztánlátást ebben a témában. Ezért nagyon fontosak az olyan blogok, mint a Kiszámoló

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság blogajánló

Búcsú a fegyverektől

2013.09.16. 23:54 serial sinner

névtelen.bmpMagyar idő szerint ma délután Amerikában egy újabb lövöldözés volt, a legfrissebb hírek alapján 12 vesztették életüket. Miközben elborzadva néztem a helyszínen készült képeket azon gondolkoztam, hogy miért van ennyi ámokfutás az Egyesült Államokban, mert ha még egész Európát vesszük is, akkor is egyértelműen több merénylet van Amerikában, mint az öreg kontinensen.

Túl a nyilvánvaló kulturális különbségeken, szvsz ennek legfőbb oka a fegyvertartás lazább szabályozása. Agresszív őrültek mindenütt vannak, de nem mindegy, hogy milyen eszközök állnak rendelkezésükre destruktív vágyaik kielégítésére.

 

Shotgunt minden tanárnak!

Ilyenkor persze fölerősödnek a fegyverbarát hangok, és beindul a lakosság felfegyverzése. Csak azt nem értik ezek az emberek, hogy a meglepetés és a felkészülés előnye mindig a támadóval lesz, ezért a fegyveres civilek biztosan nem tudják majd megakadályozni az ámokfutást, viszont annál többet kárt tudnak okozni. Kinek hiányzik, hogy még egy bepánikolt házmester is elkezdjen lövöldözni?

Veszélyes hagyomány


A fegyvertartás szigorításának kérdése az Egyesült Államokban már régóta nemcsak közbiztonsági kérdés, ennek a vitának komoly ideológiai síkjai is vannak. Én konzervatívként őszintén átérzem a déliek ragaszkodását az ősi jogaikhoz, de nálam a hagyománytisztelet nem egy merev dolog. Szerintem azokat a technikai megoldásokat kell preferálni, amelyekkel ártalmatlanná lehet tenni vkit, viszont emberi élet kioltására nem alkalmasak (pl.: sokkoló).

Úgyhogy itt az ideje, hogy Amerikában is elbúcsúzzanak a fegyverektől.   

20 komment

Címkék: USA Hagyomány

A német példa

2013.05.26. 21:27 serial sinner

                                                    "Nem volt olyan nagyon régen, mikor a német válogatott szégyenszemre a csoportja utolsó helyén végzett a download-11.jpg2000-es Eb-n, és a labdarúgó-szövetség, a DFB képviselői beutazták a világot, hogy szert tegyenek a legjobb gyakorlat szerinti működés elvére. 2003-ra elkészült az új utánpótlásképzési program is, amelynek az volt a célja, hogy hatékonyan válasszák ki a tehetségeket, akik aztán magas szintű technikai és taktikai képzést kaptak. Tíz évvel később a Bundesliga két élcsapata vívja a BL-döntőt"

"A tavalyi BL-döntőt követően aztán Hoeness, Sammer és Heynckes összeültek, hogy a végletekig kielemezzék a hibákat, melyek a britain-soccer-champions-league-final.jpgbukáshoz vezettek, és a megbeszélések elsődleges konklúziója az volt, hogy a Bayernnek gyenge a kerete"

Ezt a legmenőbb hazai foci blogról az NST-ről szedtem le, mert szépen mutatja, hogy mi vezetett a németek mostani hegemóniájához. Az emelte őket Európa csúcsára, hogy egy súlyos kudarc után képesek voltak leülni, és racionálisan elemezni a helyzetet. Ők nem a búsongtak a vereségeken évekig, és nem temetkeztek a dicső múltba, hanem aktívan keresték a hibák okait. Ezért nem is sajnálom tőlük a ezt a sikert.

Mióta olvastam az NST posztját, azóta egy kérdés jár a fejemben.

Vajon mi miért nem voltunk képesek erre a mexikói vb után, vagy az azóta eltelt 27 évben?

Egy generáció nőtt fel úgyhogy nem látta magyar válogatottat nemzetközi versenyen (Miközben Szerbia, Horvátország, Ukrajna rendszeres résztvevői ezeknek a tornáknak), az MLSZ mégsem érezte szükségesnek, hogy kiizzadjon magából egy részletes, minden szintre kiterjedő programot.

Eközben a közvélemény meg a minősíthetetlen sportújságírás hol nosztalgiázva, hol keseregve várta a csodát.

Itt a recept, hogy hogyan kellene ezt csinálni, mire várunk még?

2 komment

Címkék: foci

Walking Dead's Country lexikon

2013.02.12. 22:31 serial sinner

Blogunk internetes lexikonja ma 2 Z betűs kifejezést mutat be, a zombit és  a zombikirályt.

Zombi: Olyan élőlény, amely az életfunkciók megszűnése után is képes a mozgásra, hörgésre, harapásra, karmolásra, nyáladzásra. Cselekedeteiket rendszerint egy berögzült érzelem, vagy szokás vezérli, de mivel az agy egyéb területei inaktívak így képtelen ezeket komplexeket kifejezni. Ezek az emóciók gyakran olyan erősek, hogy a ~ önmagát se kíméli, ha gyűlöletének tárgyának árthat. 

előfordulási hely: újságok véleményrovat, betelefonálós műsorok, blogok, fórumok, tüntetések

védekezés: A ~  nem lehet meggyőzni saját érzelmeinek helytelenségéről, ezért ellenük védekezni csak a kitéréssel vagy a moderálással lehet.

náci zombi.jpg

Zombikirály: A ~ a zombi egy speciális alfaja, amely az egyszerű példányoknál sokkal nagyobb hatalommal rendelkezik és ismertebb hétköznapi egyedeknél. Míg a többi zombi csak eldugott helyeken csap össze más csoporthoz tartózó élőhalottakkal, addig a ~ rendszeres nyilvános viadalokon ütközik meg más ~-okkal. Felismerhető még arról is, hogy gyakran hatásvadász stílusban provokálja az olvasókat, nézőket, hallgatókat.

előfordulási hely: újságok, betelefonálós műsorok, blogok,  tüntetések szervezői között

védekezés: ha az elkerülés lehetetlen, akkor elmerülés és fertőtlenítés

post_23161_20110322171653.jpg

1 komment

Címkék: média politika

Ha mindenki egyszerre parázik

2013.02.12. 20:31 serial sinner

Úgy látszik, sikerült beszaratnom a népet, mert tegnap kevesen voltak az utakon. :)  Ha valamelyik tüntető szívéra vette a tegnap írásomat, akkor bocs, de ettől még tartom a tegnap írtakat. 

depositphotos_5104093-Right-way-and-wrong-way-sign.jpg

ui.: Este hazafelé találkoztunk 2 részeg diáktüntetővel, akik viccesen a busz elé álltak és fölmutatták remek kézzel írt transzparensüket, fordítva... De ezen akkor már röhögtem. 

Szólj hozzá!

Tüntetők vagy büntetők?

2013.02.11. 08:58 serial sinner

Tegnap nagyon sok hó esett, és bár remélem ma már nem hullik több, valószínűleg így is káosz lesz az utakon. Ezt persze csak egy újabb akadály a kátyús, útlezárós (Kik is ígérték 2010-ben, hogy többé nem egyszerre zárják le a fél várost?) Budapest ralin. 

Ebbe a betondzsungel túlélőshowba csöppentek bele napi tüntetőink, akik képtelenek voltak demonstrációjukat 1 nappal előrébb vagy pár nappal későbbre csúsztatni. Nem, nekik muszáj basztatni a budapestieket.

dugó2.jpg

Vmiért a magyar tüntetés szakirodalomban szilárdan tartja magát az a tézis, hogy minél nagyobb felfordulást okoz egy demonstráció, annál hatásosabb. Szerintem ez azért hülyeség, mert ha vki +30 percet dekkol a dugóban, az nem OV-t fogja anyázni.

Én alapjaiban egyetértek a diákmozgalom céljaival, de biztosan nem fogok egy olyan szerveződést támogatni, amelyik folyamatosan szivat engem, és valószínűleg nem én vagyok az egyetlen, aki így gondolja.  Márpedig ha a lakosság többségének szimpátiáját elvesztik a srácok, akkor biztos bukta lesz a dologból. Ja, és ebből a tárgyból nincs UV. 

01-Kövesdi Andrea.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: politika

De nekem anyukám azt mondta, hogy okos vagyok.

2013.02.08. 18:30 serial sinner

A "stabil és kiszámítható" 2013-as költségvetés 1,5 hónapot sem bírt ki. Lehetne itt posztot írni a kiszámíthatóan bizonytalan magyar politikáról, kormányról amelyik még a gránitot is meglágyította, vagy a az elit kontraszelekciójáról. De ez a poszt nem ezekről szól.

Hanem arról, hogy miközben végtelen viták folytak itt ügynökökről, fasisztákról, múltbeli sérelmekről, addig folyamatos felhatalmazást kaptak olyan emberek, akik nemhogy egy ország, de még a sarki fűszerbolt vezetésére is alkalmatlanok lennének. Mert az ellenség legyőzése mindennél fontosabb.Mert minden választás történelmi jelentőségű. Mert inkább egy hülyét a saját oldalamról, mint egy okosat a másikról. Mert nem szabad kritizálni a saját pártodat, mert azzal az ellenséget erősíted. Pontosan úgy, mint a ostoba gyereknél, mint akit a szülei mindig okosnak látnak.

fairy tale_1.jpg

Nyilván nekem is van véleményem kulturális, vagy ideológia kérdésekről. Fogok is írni róluk sokat. Csakhogy az én  életemre (gyanítom másokéra is) nagyobb hatással, hogy milyen ember vezeti BKV-t, vagy a Gazd. Min.-t, mint hogy ki az igazgatója a Nemzetinek, vagy BZS miket írdogál az újságjában.  

Szólj hozzá!